Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Snart slut på denna helg!

Det har varit en fin vecka och en härlig helg!

Men nu kommer det lite sämre väderSå det tar nog ett tag innan det ligger någon och solar & badar vid Hornstull.

Vi åkte hem idag för att jag skall till dr. tidigt i morgon. Skall kolla mitt blodtryck. Jag har fått en ny medicin, senaste på marknaden. Jag tycker den känns toppenInga svullna fötter, anklar eller annan

vattensamlingBara hoppas att trycket också tyckt som jag

Efter besöket åker vi tillbaka till "vårt paradis". Trevlig när grannen också har kommit , så jag får träffa kompisen

De små kanadagäss ungarna har vuxit, det går så fort!

Nu har de helt lagt beslag på udden sedan vi gav bort roddbåten.

 går så sakta ner och försöker få de att gå ner i sjön. Efter många försök, så ger de sig i väg. Men efter 5 min, är de tillbaka igen

är nere igen, de ger sig iväg. Då säger nu har de gett sig iväg

Det blir lite grisigt efter dem nere vid sjön, så jag förstår som ofta går där nere.

 

 

 

 

Jag står i fönstret och tittar ner mot bastun, vad fick jag se

Jo, det kommer en stor 4 ungar och en stor sist genom vassen vid bastun

och gick till udden och verkligen markerade, här är det bra

Ha en fin kväll!

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 22:19

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Rabarberkompott

Jag är inte så mycket för fruktkrämer, men detta receptet skall jag testa.

Rabarberkompott

4 portioner

Skiva 400 g rabarber och koka ihop hälften av dem till en kompott tillsammans med 2 msk vatten och ½ dl socker, ca 10 minuter. Blanda i resten av rabarbern och småkoka i 5 min. Låt svalna och servera med 2 dl vispad grädde och 1 dl rostade hasselnötter.

Det verkar smarrigt eller hur?

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 17:18

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Morotsfrallor, fiberfrukost

Morotsfrallor

24 st

5 dl vatten

25 g jäst

1 msk flytande honung

3 tsk salt

3 dl grovrivna morötter

1 dl havrekross

2 dl vetekross

½ dl krossade linfrön

ca 10 dl fullkornsmjöl av dinkel

3/4 dl neutral rapsolja

Värm vattnet till fingervarmt och lös upp jästen i det. Tillsätt honung, salt, morötter, havre och vetekross samt linfrö. Rör om. Tillsätt mjölet och oljan lite i taget och arbeta till en deg. Degen skall vara ganska lös och fastnar lite i händerna även när den är färdig. Låt jäsa i ca 30 minuter, tills dubbel storlek. Dela degen i 4 delar och knåda dem lätt på mjölat bord. Rulla till längder. Dela varje längd i 6 bitar och forma runda platta frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och jäs övertäckt i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

Det går att byta ut morötterna mot samma mängd  rödbetor om du vill variera frukostbullarna

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 17:07

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vaniljbullar med Citronkräm och Hallon

Bullarna till den hallontoppade desserten kan förberedas och frysas.

Lemon curden håller ett par dagar i kylen.

8 bullar

4 dl mjölk

1 dl socker

½ tsk kardemummakapslar (går bra med grov malen)

1 pkt torrjäst

8 dl vetemjöl

200 g smör, rumsvarmt

1 ägg till pensling

Rör ihop mjölk, socker och kardemumma. Rör ner jästen. Häll i det mesta av mjölet, och rör till en fast smet. Knåda 10 min med maskin eller längre för hand. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader. Stjälp upp bulldegen och arbeta in smöret i omgångar. Dela i 8 bitar och rulla till bullar. Platta ut och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Grädda i 5 minuter tills de fått en fin färg och låt svalna på galler.

Lemon curd

2 citroner

1 vanilstång

5 äggulor

5 msk flytande honung

100 g smör

1 gelatinblad

1 dl vispgrädde

Tvätta citronerna. Riv skalet på ena och pressa saften ur båda. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda citronskal och saft med vaniljstång och frön, äggulor, honung och smör i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar, ca 5 min.

Lägg gelatinbladet i blör i några minuter. Ta upp och krama ur. Rör ner geleatinet i citronkrämen. Plocka upp vaniljstången och låt svalna.

Vispa grädden och vänd försiktigt ner lomon curden. Toppa varje bulle med citronkräm och hallon. Riv lite citronskal och pudra med  florsocker.

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 16:49

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snabb Hemrörd Gräslöksost

Hemrörd Gräslöksost!

Enkel ost som bara är att röra ihopSnabbt är bra ibland! Toppen till ostbrickan

1 burk mascarpone 250 g

2 dl finriven parmesan

rivet skal av en ½ citron

2 msk gräslö

1 msk olivolja

salt & svartpeppar

Blanda marcarponen med parmasan, citronskal, hackad gräslök och olivolja. Smaka av med lite salt och rikligt med nymalen peppar.

Lägg upp i en burk och ställ svalt till serveringen.

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 16:25

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stockholm en solig dag!

Bilder på Stockholm!

Fler bilder finns i Galleriet under Stockholmsbilder.

Klicka på bilden.

Välkommen till Galleriet

 

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 15:10

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Ute och far!

 Lovade att fota vår väg hem från landet!

Så ni fick se hur fint det kan vara att åka motorväg. Jag har bara plockat ut några bilder, annars skulle det bli ett långt inlägg!

Bilderna kanske inte är de bästa. Men jag har försökt i alla fall

Här startar motorvägen!

Nu är vi ute på E 20 mot Stockholm

Vägen följer naturen

 

Fint med berget på vänster sida

Backen upp från Läggesta & Mariefred

Nu är vi nästa uppe, dryg backe!

Nu går det vidare mot Södertälje. Bakom buskarna

går det mot Göteborg!

Lita av vägen mot Göteborg syns emellan buskarna.

Nu är jag hemma i stan igen! Men det blir en kort visit

Jag har tagit fler bilder som kommer i ett separat inlägg.

Det blir Stockholmsbilder!

Ha en fin resa med mig från landet till Stockholm!

 

 

 

Söndagen den 27 maj 2012 kl. 14:30

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014