Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Träning för i morgon!

 

Alltid bra att träna  innan morgondagens dans!

Hoppas alla får en Trevlig Midsommarafton!

 

 

 

 

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 21:26

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Nu är uteplatserna återställda!

Bilden är inte tagen idag!

Nu är det klart för andra gången denna sommar. Vi gjorde i ordning i maj, sen kom värmen och med det en massa pollen både på golv och möblerNu är det frächt och ny oljat golvfattas bara lite lövning för morgondagen!

Jag skrev i tidigare blogginlägg att jag köpt nya solcellslampor

högre än vanligt. Tog ett kort så ni får se hur de ser ut. Jag har 3 lika krukor mot gatan. De lyser så fint på kvällenDen mindre

köpte jag för 2 år sedan, de är fortfarande trogna och lyser så fint! Skönt att slippa en massa sladdkopplingar

 

Nu börjar det blomma i krukanden får en ny varje år.

 På hösten planterar jag ut den i trädgården, och det går jättebra!

Det har varit en fin dag (ganska iaf) kom lite moln en stund, men inget regnSå nu börjar äntligen gräsmattan att torka upp.

I morgon blir det till att åka och handla det sista. Hoppas på lite folk i affärerna, så det går snabbt!

Ha en fin kväll!

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 20:02

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Midsommarmat Matjesillsröra med...

Nu har jag börjat förberedningen av min Matjesillsröra.

Det skall vara färsk kall potatis, som delas. De gör jag idag.

Sedan skall det vara gräddfil, gräslök, rödlök, om man önskar.

Hårdkokta ägg efter behag som skivas eller hackas.

Matjesillen skärs i mindre bitar, och blandas med de övriga ingredienserna.

Det finns inget mått på hur mycket av varje ingrediens som behövs.

Det är antalet personer som skall äta som bestämmer mängden.

Blanda ihop och ställ i kylen, så den får gotta sig ordentligt innan den skall ätas.

Garnera med lite klippt gräslök!

Supergott och enkelt

 

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 16:19

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Jordgubbar till Midsommar, kolla innan!

Photobucket 

Du glömmer väl inte att kolla jordgubbarna så du slipper får utländska som svenska!

Det är hemskt tycker jag, att det skall bluffas om nästa allt!

Först kommer det om kött & ost,  så man mår illa och knappt vill äta. Sedan kommer detta med jordgubbarna

Utländska som packas om i svenska kartonger & säljs som svenska. Det är bara för mycket

Ha en fin dag!

Vi hörs igen

 

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 14:30

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Picknicksbröd! Vitt bröd fyllt med keso, skinka, svamp

Bra Picknicksbröd!

Vitt Bröd fyllt med keso, skinka, svamp

2 brödkransar

Deg:

12 g jäst (1/4 paket)
6 dl vatten
14 dl vetemjöl special
1 msk salt

Fyllning:

3-4 dl keso
3 dl brynta skivade champinjoner
5-6 skivor sockersaltad skinka
½ msk rosmarin
½ msk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

lagerblad och polentagryn till garneringen

Sätt ugnen på 230 grader. Blanda jäst, kallt vatten och mjöl i en degmaskin eller en bunke. Bearbeta degen i ca 10-15 minuter. Tillsätt salt och bearbeta degen i ytterligare några minuter. Låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur (eller i kylskåpet över natten). Dela degen i två delar och knåda varje del till en stor bulle. Låt bullen vila i ca 5 minuter.

Kavla ut en bulle i taget till en ca 1 cm tjock rektangulär kaka. Blanda fyllningen och bred ut den på kakan. Lämna en kant utan fyllning så att det går lättare att knipa ihop degen. Rulla ihop kakan som en rulltårta. Forma rullen som en ring och lägg på en plåt. Nyp ihop ändarna ordentligt så att degrullen bildar en krans.
Snitta degen försiktigt runtom och stick lagerblad i snittytorna. Lår jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över polentafrön.

Sätt in brödet i ugnen på 225 grader i 5 min, sänk därefter värmen till 200 grader och baka i ca 35-45 minuter. Häll lite vatten på en plåt i ugnen för att ge brödet en god skorpa. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka det på undersidan. Om det är färdigt låter det ihåligt.

 

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 10:13

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vacker morgon!

till en underbar morgonHar varit uppe sedan kl 7. Fikat och ätit frukost och kört iväg dessa som tycks trivas här

De kommer när ingen är ute, sedan har de kalas i gräset

I morse var det inte lika lätt att komma direkt ut mot sjön, gubben oljade trätrallar, trappsteg i går. Det hade inte torkat upp, så det var att ta andra entrén och springa runt huset 

Dagens planering har jag inte gjort ännu, så det blir att ta dagen som den kommer

Nu börjar det närma sig Midsommarafton, och det kommer säkert att bli en fin dag med mycket av detta

det hör Midsommarafton till

Ha en fin dag, så hörs vi igen!

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 10:12

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014