Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      


Marmor´s Lasagne


Köttfärs

Krossade tomater

vatten

1 st lök

2 vitlöksklyftor

2 stora msk tomatpure

1 morot hyvlas med potatisskalaren

oregano

1 buljongtärning (kött)

salt och svartpeppar

Rökt skinka i skivor

Färska lasagnplattor

Mycket riven ost

Vit vanlig mjölsås som kryddats med salt och svarpeppat.

//

Stek köttfärs, lök och vitlöken. Hällöver krossade tomater+lika mycket vatten(burk+burk eller tetra+tetra)

Hyvla i 1 morot, i buljongtärning, salt och peppar. tillsätt tomatpurén.

Sänk värmen och låt såsen bara småputtra dess ju länge dess ju bättre.

Späd med mer vatten när den börjar tjockna till. Jag brukar låta den småputtra i flera timmar, med många omrörningar.

Gör en vit vanlig mjölsås, krydda med salt,svartpeppar. Den brukar jag också låta stå på väldigt svag värme så den sväller ur ordenligt.

//

Smöra en form, häll lite sås i botten. Ett lager färska plattor, ett lager köttfärssås, lasagneplattor, sås och köttsås+riven ost. Ett lager till med

allt plus röktskinka. Tillsist 1 lager plattor, sås och ett täcke med riven ost.

Då färska lasagnplattor inte behöver så lång tid i ugnen går gräddningen rätt snabbt.

200 grader ca 20-30 min. för att det skall bli genomvarmt. Skall bara få en fin färg på ytan

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista