Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

 

 photo clowns_64c4f01a7bb4d7897ccb1306aa967735.gif

 

 

Glasstårta med Toffe & Chokladfsås

Men färdigköpta marängbottnar kommer man längt. Nästa till hela tårtan! Smarriga såserna gör man själv. 8 personer

1 färdigköpt marängbotten

1½ liter glass (bra kvalitét)

700 g färska bär (valfritt)

Toffesås

1½ dl ljus sirap

1½ dl rårörsocker

1½ dl vispgrädde

½ krm salt

1 tsk vaniljsocker

Chokladsås

1 dl vatten

1½ dl rårörsocker

1 dl kakao

½ krm salt

1 msk smör

Lägg en marängbotten i botten på en kakform med löstagbar knat, ca

24 cm i diameter. Låt glassen stå framme så att den blir formbar men inte rinnande. Tryck ner den ovanpå marängbotten i kakformen. Lägg den andra ovanpå och ställ i frysen minst 2 timmar.

Toffesås

Rör ihop alla ingredienser till såsen utom vaniljsockret i en kastrull. Småkoka såsen utan lock tills den tjocknat lite, 10-15 minuter. Rör då och då. Blanda ner vaniljsockret och låt kallna.

Chokladsås

Vispa ihop alla ingredienser till såsen utom smöret. Småkoka såsen några minuter utan lock. Rör ner smöret och rör såsen blank. Låt kallna.

Ta fram tårtan ur frysen strax före servering och ta ut den ur formen. Garnera tårtan med bär och mynta. Servera med såserna.

Persikohalvor (konserverade halvor) med glass

4 portioner

4 stora konserverade persikohalvor

300 g frysta hallon

2 msk florsocker

3/4 vaniljglass

citronmeliss

Låt persiokohalverna rinna av väl.
Tina hallon. Mosa dem och passera genom sil så kärnorna inte följer med. Smak sätt hallonsåsen med florsocker.
Skeda upp vaniljglass i kylda glas och arrangera persikohalvorna ovanpå. Häll på hallonsås och garnera med( en kvist citronmeliss) citronrån det brukar barnen gilla.

Rosa Marshmallows

eller den karamellfärg du vill ha.

ca 36 stycken

4 dl socker

1 1/4 dl vatten

5 tsk gelatin

1 1/4 vatten, extra

1 tsk vaniljessens

4 droppar röd karamellfärg

2 dl florsocker

Lägg aluminiumfolie i en rektangulär kakform. 20x30 cm
Vispa socker och vatten med elvisp i 3 minuter i en stor skål.
Blanda gelatinet med vatten i en skål. Ställ skålen i hett vatten
och rör tills gelatinet lösts upp.
Häll i sockerblandningen. Vispa i 10 minuter med elvisp, tills
blandningen är tjock och vit. Häll i vaniljessensen och röd karamellfärg
och vispa tills alltsammans blandat sig.
Häll blandningen i kakformen och bred ut den jämnt. Täck över
med hushållsplast och låt stå i rumstemperatur över natten.
Stjälp upp marshmallowkakan, dra bort folien oh skär kakan i
fyrkanter. Häll florsockret i en plastpåse. Lägg i några marshmallowbitar i taget
0ch skaka så att florsockret täcker. Förvara i en lufttät behållare på ett
svalt, mörkt ställe i upp till 1 vecka.

 Skink och ostbollar
blir ca 24 st.

Förberedelse 10 min.

Tillagning 1 min.

1 1/4 dl sesamsfrön

100 g Philadelphiaost

100 g finhackad skinka

50 g riven lagrad ost

Strö sesamfröna över em plåt. Rosta i het grill några sekunder, eller tills de är guldbruna. Häll över dem på en tallrik för att svalna. Ställ åt sidan.
Lägg Philadelhiaosten i en medelstor skål och mosa den med en gaffel. Häll i skinkan och riven ost och blanda. Rulla rågade teskedar av blandningen till bollar.
Rulla bollarna i sesamfröna. Ställ i kylskåpet 1 timme innan serveringen

 

Krämig fruktdrink med ananas

ca 1 liter

450 g krossad ananas på burk

2 ½ dl ananasjuice

200 ml kokosmjölk

ananasskivor till dekorering

Blanda den krossade ananasen och juicen i en
stor tillbringare
Häll sakta ner kokosmjölken och vispa oavbrutet
tills allt blandats sig. Vid serveringen häller man
över fruktdrinken i höga glas över mycket is.
Garnera med ananasskivor.
Servera omedelbart.


 Tropisk isdryck

Ger ca 2 liter

450 g konserverad tropisk frukt

450 g konserverad krossad ananas

1 liter tropisk fruktjuice

Lägg aluminiumfolie i en fyrkantig/rund
kakform, 20 cm, så att folien hänger ner
över 2 sidor. Häll alla ingredienserna i
formen, rör om och frys över natten.
Använd folien och lyft upp den frysna
blandningen ur formen. bryt sönder isen
Lägg i matberedaren eller mixern (i 2 omgångar
om det behövs) och kör tills blandningen
blir issörja.
Vid serveringen skedar man upp isblandningen
i höga plastglas.
Servera isdrycken omedelbart med en lång
sked i varje glas. 

Hallongrottor

Dessa är ett måste på kalaset, alla barns favorit

ca 16 st

 Rör 125 g rumsvarm smör tillsammans med 3/4 dl socker tills det är vitt

och pösigt.

Blanda ner 2 dl mjöl, ½ dl potatismjöl, 2 tsk vaniljsocker och ½ tsk bakpulver

i degen.

Rulla degen till kulor och fördela dem i formarna.

Lägg en klick sylt i mitten på varje degbit.

Grädda i 200 grader i 10-12 minuter

 

Gör egen Glass det gillar barnen!

Marmor´s glassrecept

1½ liter

Börja med

3 ägg

6 msk socker

(1 msk vaniljsocker) enbart vaniljglass

som vispas tillsammans

Sedan tar du

3 dl vispgrädde

1 msk socker som vispas tillsammans

Sedan skall äggsmeten och grädden blandas tillsammans

med djupfrysta eller färska bär eller vaniljsocker

om du enbart vill ha vaniljglass. Ingen glassmaskin behövs.

Lägg plastfolie över smeten i bunken, så slipper du kristaller

på glassen.

 

Gör en snabb Marängtårta

Köp färdiga Marängbottar

Dajmkulor eller bita som krossas

Vispgrädde

Vispa grädden, lägg på ett lager marängbotten. Lägg på dajm. Lägg på nästa lager marängbotten och vispade grädde. Garnera tårtan med dajmbitar, riven mörkchoklad.

 photo clowns_c51c7906d9f6ad436134bbb37ce60e41.gif

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista