Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

 photo afvallen66.gif

 photo 52.png

 

Chokladmousse

4 portioner 175 kcal/portion

½ dl kakao

5 msk socker

4 msk vatten

2 tsk snabbkaffe

2 äggulor, 2 äggvitor

250 g kesella

2 tsk vaniljsocker

lite frukt till garnering, t ex persika och vindruvor

Blanda kakao,socker,vatten,kaffe och äggulor i en kastrull. Vispa krämen på svag värme tills den tjocknar. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner kesellan och vaniljsockret i chokladsmetan. Vänd ner äggvitan. Häll upp moussen i portionsskålar eller glas och ställ dem kallt i ca 1 timme. Garnera med frukt före serveringen.

Apelsinkyckling

4 portioner 267 kcal/portion

4 skinn och benfria kycklingbröst el filéer á 150 g

200 g purjolök

4 tsk margarin

4 dl hönsbuljong

2 tsk söndersmulad rosmarin

4 små apelsiner

salt & peppar

Dra bort skinnet från kycklingen. Skölj och finhacka purjolöken.

Bryn kycklingbrösten i margarinet på medelstark värme. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med några minuter. Späd med buljongen och strö över rosmarin. Låt alltsammans sjuda under lock tills kycklingköttet är genomstekt i ca 10 minuter. Skala apelsinerna och tag bort de vita hinnorna. Skär den i tunna skivor och lägg dem i stekpannan. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Servera gärna med 1 dl kokt ris / person och grönsallad.

 Stekt fiskfilé med mandel och citron

2 personer 215 kcal/portion

1 msk mandelspån

1 msk vetemjöl

1 krm salt

1 krm vitpeppar

250 g fiskfilé, torsk, kolja eller flundra

4 tsk margarin

2 tsk pressad citronsaft

200 g grön sparris

citronskivor och persoilja

eller dill till garnering.

Rosta madeln på stekpannan. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd fiskfiléerna i blandningen. Stek på svag värme några minuter på varje sida. Häll över sitronsaften. Värm sparrisen. Lägg upp fisken och sparrisen på fat och garnera med mandeln, citronskivor och persilja eller dill.

Grillad färsbiff med campinjoner

2 personer 310 kcal / portion

250 g mager nöt eller kalvfärs

2 tsk potatismjöl

½ dl vatten

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

200 g färska champinjoner

2 msk hackad persilja

2 tsk margarin

Blanda färsen med potatismjöl, vatten, salt och peppar. Forma 2 stora eller 4 små biffar. Grilla biffarna på galler i en lite långpanna i ugnen med grillvärme 3-4 minuter på varje sida. Eller grilla dem på fettsnal grillpanna på spisen.

Skiva champinjonerna och fräs dem i margarinet tills all vätska torkat in. Tillsätt persiljan. Servera biffarna med champinjonerna och en varm potatis och paprikasallad som kommer nedan.

Varm potatis och paprikasallad

2 personer

124 kcal/portion

150 g kokt skalad potatis

50 g grön paprika

50 g röd paprika

2 msk finhackad lök

1 tsk olja

1 tsk margarin

1 krm salt

½ krm svartpeppar

½ krm paprikapulver

Skär potatisen i tärningar. Hacka paprikan. Hetta upp olja och margarin i stekpannan och fräs lök och paprika på svag värme tills de känns mjuka.Tillsätt potatisen smaksätt med med salt, peppar och paprikapulver och låt det hela bli genomvarmt..

Denna sallad kan du även ha till fisk, grillat kött.

Keso med räkor och sparris

130 kcal/tallrik

450 g keso

225 g skalade räkor

salt

nymalen svartpeppar

1 medelstor gurka skalad och

skurna i tärningar

225 g sparris på burk, skurna i bitar

salladsblad

Blanda keso och räkor i en skål. Salta och peppra. Rör ner gurka och sparris. Gör en salladsbädd på 4 tallrikar. Fördela blandningen på salladen och servera lätt kyld.

Tillbaka

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista