Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Glutenfria Matbröd

Potatisbröd

10 st

400 g kokt skalad potatis

2 ½ dl bovetemjöl

½ tsk salt

ev stött kummin 

Pressa och mosa potatisen. Arbeta den med bovetemjöl, salt och ev kummin till en deg. Kavla t degen tunt på bakbordet, mjölat med bovetemjöl, till kakor ca 15 cm i diameter.

Grädda kakorna långsamt på båda sidor i pannkakslagg över svag värme. Låt dem kallna ovanpå varandra under bakduk så att de håller sig mjuka.

 

Glutenfritt knäckebröd

10 bitar

25 g jäst (½ paket)

25 g smör

2 dl vatten

½ tsk salt

2 tsk stött kummin

4 dl finkrossad bovete

3 dl gluten och proteinfri brödmix

Till utbakningen brödmix

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull.Häll i vattnet och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, kummin, bovete och hälften av mixen och arbeta ihop degen. Tillsätt sedan resten av mixen, lite i taget. Arbeta degen väl. Strö över lite av mixen. Täck med bakduk och ställ degen att jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet, mjölat med mix. Arbeta degen slät och dela den i 10 bitar. Kavla ut dem till kakor, ca 18 cm i diam. Lägg kakorna på smorda plåtar och grädda i 250 graders ugnsvärme sammanlagt 7 minuter. Vänd kakorna efter 4 minuter. De skall ha fått fin färg men får inte bli brända.

 

Bovetebröd

1 formbröd

1 ½ dl riven rå potatis

2 dl vatten

25 g jäst

2 tsk stött kummin

1 tsk salt

3 msk smör

3 ½ dl bovetemjöl

1 dl sojamjöl

Garnera med kummin

Riv potatisen direkt i degbunken. Värm vattnet till ca 50 grader och häll det över potatisen. Blandningen skall bli högst fingervarm 37 grader. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt kummin, salt och smält smör. Rör i mjölsorterna, lite i taget, och arbeta degen väl. Lägg den i smord form. Släta till ytan och strö över kummin. Ställ brödet att jäsa på varm plats ca 50 minuter. Grädda ca 40 minuter i 225 grader.

Tillbaka

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista