Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 


 

Cupcakes med Jordgubbar

12 st

Ugn 175 grader

 

125 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

½ citron rivet skal

3 ägg

1 dl polenta

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

150 g jordgubbar, färska

rensade & delade i bitar

 

Glasyr

3-4 jordgubban

1 tsk pressad citronsaft

1 ½ dl florsocker

 

Garnering

Jordgubbar, färska

 

Sätt på ugnen. Placera 12 muffinsformar i en

muffinsform.

Vispa smör, strösocker och citronskal krämigt

och vitt. Rör i äggen, ett i taget.

Blanda ihop vetemjöl, polentan och bakpulver i en

bunke och vänd ner det i äggsmeten.

Rör till sist ner mjölken. Fyll formarna till hälften

med smet. Fördela jordgubbarna i formarna och

täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt

i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Glasyr

Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem

genom genom en sil över florsockret. Rör ihop till en

glasyr.

Toppa muffinsen med glasyren och garnera med

färska jordgubbar.


 Chewy Oatmael Cookies

Lite tuggiga inte så söta med en fin smak av aprlsin. Passar till frukoste, mellanmålet eller fikat.

20 kakor

1 dl valnötter

1 dl russin

1 dl torkade tranbär

3 ½ dl havregryn

1 3/4 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 ½ tsk malen kanel

2 krm salt

½ msk vaniljsocker

120 g rumsvarmt osaltat smör

1 3/4 dl farinsocker

1 ägg

1 apelsin, rivet skal från hela, saft från halva

Ugn 170 grader

Grovhacka valnötterna och blanda dem med russin, tranbär och havregryn i en skål. Rör samman mjöl, bikarbonat, kanel, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och arbeta ihop till en dag. Tillsätt nötblandningen, apelsinskal samt saft och blanda noga. Plasta in degen och låt den ligga i kylen i 20 minuter.

Dela degen i 20 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kolurna lite och grädda dem mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

 


Peanut butter cupcakes

 42 st

Småmuffins

Ugn 170 varmluft

1½ dl mjölk

½ msk vitvinsvinäger

2½ dl vetemjöl

½ tsk bikabonat

1/4 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 dl farinsocker

50 g osaltat smör, rumsvarmt

150 g jordnötssmör med bitar

1 ägg

Jordnötsfrosting

200 g jordnötssmör (1½ dl)

70 g smör osaltat

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

½ dl vispgrädde

Blanda mjölk och vinäger i en skål. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver  och salt i en bunke. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ägget i smörblandningen. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Blanda tills det blivit en slät smet.

Lägg capecakeformar i en cupcakeplåt eller använd bubbla formar på en vanilg plåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen ca 19 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting

Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvispen i en bunke. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt. Blanda ner grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.

Spritsa fråstingen på varje cupcake.

 


American Apple pie

8 portioner

Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 nypa salt
1 st ägg
½  msk vatten
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
1 msk råsocker

Fyllning
12 stora Granny smith äpplen
1 st citron, saften
50 g smör
4 msk strösocker
2 tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära

Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.
Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte.
Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.
Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.
Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.
Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.
Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.
Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.
Fyll upp pajformen med äppelfyllning.
Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.
Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.
Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllenbrun.

 


Key Lime Paj

8 portionspajer

 

Pajskal

100 g smör

15 digestivekex

2 msk strösocker

 

Limefyllning

1 burk kondenserad mjölk

1 1/4 dl limesaft + skal

från 2 limefrukter

1 msk vaniljsocker

2 äggulor

2 ägg

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Smält smöret. Mixa kexen i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodre 8 pajforma med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svaln helt.

 

Limefyllningen

Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Blanda med en slippepott kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör varsamt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen i formarna.

Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt och toppa med 3 dl mjukvispad grädde samt tunna limeskivor

Det går bra att göra pajen i en stor form 23-25 cm med löstagbar botten.

 


Blueberry Bars

24 bitar

Smuldeg

200 g smör

2½ dl socker

6½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ägg

1 tsk kanel

Blåbärsfyllning

1 dl + 1 msk

1 msk maizena

500 g färska blåbär

1 citron, skalet från hela

och saften från halva

Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.

Ugn 180 grader varmluft

Smöra kanterna på en bakform, 22x30 cm, täck botten med bakplåtspapper.

Gör smuldegen, nyp ihop degen med fingertopparna. Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.

Blanda ihop blåbärsfyllningen. Blanda blåbären med citronskal-saft i en bunke, blanda ner resterande ingredienser och blanda väl.

Fördela fyllningen jämt i formen och smula över resten av smuldegen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, skall bli gyllenbrun. Låt svalna, skär i rutor och förvara den torrt.

 


Chocolate Chip Cookies

 

2 dl hasselnötter

300 g mörk choklad

230 g rumsvarmt smör

1 3/4 dl strösocker

1 ½ dl farin socker

5 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

1 ägg

Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen ca 8 minuter. Låt nötterna svalna och skrubba av skalen i en handduk. Hacka nötter och choklad ganska grovt. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop en deg. Arbeta in nöt och chokladhacket.

Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista