Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

4 portioner

Grönärtsoppa med bacon & créme fraiche

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g frysta ärtor

en påse färsk bladspenat

1 ½ l grönsaks eller hönsbuljong

salt & peppar

smör

Servering

knaperstekt bacon eller sidfläsk

i tärningar samt en klick créme fraiche

Skala och finhacka löken och vitlök. Fräs i smör i en kastrull utan att det tar färg. Rör ned ärtor och häll på buljong och koka i 10 minuter. Tag kastrullen och ställ ned den i diskhon, så är det både lättare och

säkrare  när du skall stavmixa soppan slät. Rör ner spenat och kör soppan knallgrön och slät. Smaka av med salt och peppar & förvara soppan kallt till servering. Hetta upp den och servera med knaperstekt bacon och en klick créme fraiche. Tänk på att bacon är salt, så soppan i sig bör inte vara allför salt.

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista