Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

4 portioner

Kycklingcurry med blomkålsris och " inlagda " grönsaker.

ca 500 g kycklingfilé

2-3 msk grön thai currypasta

en burk kokosgrädde/mjölk

1 tsk chilipasta om du vill ha det extra kryddigt

2 finhackade vitlöksklyftor

200 g böngroddar

500 strimlade grönsaker, som kinakål, sockerärtor

och röd paprika

koriander

risvinäger

sesamolja

salt och peppar

1 blomkålshuvud

Blomkålen kan göras på två sätt. Antingen så kör du den rå i matberedaren till grova " smulor " och kokar sedan ett par minuter i lättsaltat vatten, och låter sedan rinna av. Eller kokar en hel bit och hackar sedan den kokt.

Hetta upp " smulorna " vid servering, och smaka av med salt, peppar, och en klick smör.

Strimla kycklingen och fräs i stekpannan i olja eller smör tillsammans med vitlök. Rör ned currypasta, rör om och på kokosmjölk.

Låt koka ihop ett par minuter och smaka av med salt, peppar, eventuellt chili för mer hetta samt 1 tsk sesamolja.

Strimla grönsakerna till salladen och blanda med valfri mängd sesamolja och risvinäger, krydda med salt och peppar och finhackad koriander.

Alltsammans kan förberedas i god tid och hettas upp till servering, salladen förvaras svalt.

 

//

 

Wallenbergare med blomkålsmos

4 portioner

500 g kalvfärs

2 dl vispgrädde

4 äggulor

salt och peppar

smör eller kokosfett till stekning

1 stort blomkålshuvud eller 2 mindre

1 dl majonnäs

skalet av 1 citron

250 g små fina ärtor

Rör samman gräddeen med färsen lite i taget. Gör sedan samma sak med äggulorna. Smala av med salt och peppar.

Forma 8 biffar och stek i smör ett par minuter på varje sida. Koka blomkålen mjuk i vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av sig en stund. Mixa blomkålen med majonäsen. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Häll hett vatten över ärtorna och låt stå någon minut. Sila bort vattnet, salta lätt och servera med blomkålsmoset och biffarna

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista