Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

 

Cheesecake med choklad och nötter

6-8 personer

1 dl vispgrädde

200 g mörk choklad

1 dl osötad jordnötssmör

1 dl rostade, grovhackade hasselnötter

200 naturell cream chees

kakao

jordgubbar

Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det helt slätt. Rör ner jordnötssmör och hasselnötter och rör krämen slät. Skeda upp choklamassan på bakplåtsklädd ( eller plastfilm ) kakbotten, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i dm. Täck med platsfilm och låt botten stå kallt till servering.

Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär. Alltsammans går att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag.

Går även att frysa!

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista