Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

 

Snabba frukostbullar utan jäst

9 st.
5 dl vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer.
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera nybakade med smör och ost.

 

Snabba frallor
20 st

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista