Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     


Ingredienser för 4:

500 g blandfärs

6 - 8 medelstora potatisar

1 knippa persilja

1 krm dragon

3 tomater

1 purjolök

2-3 dl vatten, buljong eller

grädde

½ muskotnöt

salt, svartpeppar

Lägg romargrytan i rikligt med vatten minst 30 minuter.

Skala och skiva potatisen. Låt skivorna ligga i vatten några minuter så att stärkelsen sköljs ur. Skala och skiva purjolöken och skär tomaterna i tjocka skivor. Hacka persiljan. Blanda färsen med 3/4 av vattnet, buljongen eller grädden i bunken och krydda med salt, peppar och muskot. 2 tsk salt och 1 krm ger en mild färs. Lägg ner hälften av potatisskivorna i grytan, strö över persilja, dragon och lite salt och peppar.

Täck med färsen, resterande potatis, tomatskivorna och purjolöken. Krydda med salt och peppar. Härr över resterande vatten, buljon eller grädde och lägg på locket.

Tillagning

Ställ grytan i kall ugn, ställ in temperaturen på 225 grader och låt steka i 1½ timme. Tag av locket de sista 5-10 minuterna så att rätten får en lätt brynyta.

Ställ grytan på bordet och servera ur den,.

Rengör grytan efteråt med varmt vatten INGET diskmedel. 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista