Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Lök och köttfärs i lergryta.

Ingredienser för 4.

Skala och klyv 6 - 8 smålökar. Krydda 500 g blandfärs. Gör en redning av 3 dl köttbuljong, 2 msk tomatpure och 2 msk vetemjöl. Lägg ner löken i botten på en väl blötlagd romargryta och täck med färsen, Häll över redningen, lägg på lock och sätt grytan i kall ugn. Stek i 225 grader, 1½ timme. Lyft av locket de sista 10 minuterna, strö över 300 g sköljda och skurna vax eller brytbönor. Klicka på smör och stek färdigt utan lock.

Servera med potatis, ris eller pasta.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista