Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Krämig Schweizernötschoklad på en läcker mandelbotten.

 

100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping
200 g Schweizernötschoklad

7 msk vispgrädde
1 msk smör

 

GÖR SÅ HÄR

 Sätt ugnen på 175 grader.

 Mal mandeln fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.

 Vispa ägg och socker pösigt, i ca 3–5 min.  

 

Blanda ner mald mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.

Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 min.

Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret. Se till att allt blandas väl. 
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista