Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Äppelgrottor

10 st

50 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
1 äggula
1 ½ dl vetemjöl

Fyllning
3 äpplen
3 dl vatten
3 msk strösocker
1 dl kesella
½ citron, rivet skal & saft
½–1 tsk mald kanel

Garnering
130 g mandelmassa
½ dl mandelspån
1 msk florsocker


 Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, socker, äggula och mjöl till en smidig deg. Fördela och tryck ut degen i 10 aluminiumformar. Grädda dem i nedre delen i ugnen i ca 10 min.

 Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka dem mjuka i vattnet blandat med socker.

Låt dem rinna av i ett durkslag.

 Smaksätt kesellan med citronsaft och rivet citronskal. Lägg ca 2 tsk av citronkesellan i bottnen på formarna.

Fördela äppelbitarna och strö över lite kanel.

 Riv mandelmassan grovt och strö den över äpplena.

Strö över lite flagad mandel.

 Grädda formarna på nytt i ytterligare ca 7 min tills mandelmassan fått vacker färg.

Låt kakorna kallna.

 Pudra lite florsocker över varje äppelgrotta före servering.

Förvara dem kallt, de bör serveras samma dag eller inom två dagar, kesellan kan göra bottnarna blöta.

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista