Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

Chokladbiskvier

12–16 st

275 g mandelmassa

1 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.

 Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn.

Smeten kommer att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min.

Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.

 

 Fyllning

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna.

 Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.

Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna, det går enkelt med en liten sked. Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30 min.

Topping

 Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.

Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista