Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 


Choklad kladdkaka med hallon.

12–14 bitar

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
1 dl hallon, frysta

1–2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning

Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 17–20 min. Låt den svalna i formen.

 Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.

 




 


 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista