Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

 

Mjuk pepparkaka med frosting

Ca 12 bitar

En av höjdpunkterna på Adventsfikat, mjuk och oerhört saftig pepparkaka.

 

125 g smör
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika

2 ägg
2 ½ dl strösocker
¾ dl filmjölk
½ dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat ( 2 tsk bakpulver )

Cream cheese-frosting
100 g färskost, t ex Philadelphia
25 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering
lingon

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulvret och bikarbonaten.

 Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad limpform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

Frosting

Vispa färskost och smör smidigt med en elvisp. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Bred ut frostingen på kakan. Garnera med några lingon.

 


 

 


 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista