Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

 photo keuken41.gif 

Grundpajdeg

Degen räcker till en form 25-30 cm i diameter

eller 6-8 mindre portionsformar.

3 dl vetemjöl

100 g kallt margarin eller smör

3 msk vatten

Lägg mjöl och matfett , skuret i mindre bitar, i en matberedare eller bunke. Hacka samman det till en grynig massa.

Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen snabbt. Platta ut den något och svep in den i plastfolie. Låt den vila kallt ca 1 timme. Baka därefter ut den enligt anvisning i pajreceptet.

Degen passar bra både till piroger, förrätter och dessertpajer.

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista