Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

 

 photo keuken41.gif 

Pajdeg med Grahamsmjöl

Degen räcker till en form med 25-30 cm i diameter

eller 6 - 8 mindre formar

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

100 g kallt margarin eller smör

3 - 4 msk vatten

Blanda mjöl och matfett, dela i mindre bitar, i matberedare eller i bunke. Hacka samman det med maskinens kniv eller en gaffel till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Platta ut den något och vira in den i plastfolie. Ställ degen kallt ca 1 timme och kavla sedan ut den efter pajreceptet.

Skalet blir sprött med något " rostad " smak. Passa bäst  till förrättspajer och piroger.

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista