Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

 photo keuken41.gif 

Mager Pajdegl

Degen räcker till en form 25 - 30 cm i diameter

eller till 6 - 8 mindre formar

3 dl vetemjöl

50 g kallt margarin eller smör

1 dl kall kesella

Blanda alla ingredienser i en matberedare eller bunke och hacka  samman dem till en smidig deg. Samla upp den på bakbordet och knåda ihop den snabbt. Platta ut den något , linda in den i plastfolie och låt den vila kallt ca 1 timme innan den bakas ut.

En mycket bra pajdeg , lite hård men också spröd. Passar bra till piroger, förrätter och dessertpajer.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista