Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

 photo keuken41.gif 

Modern Pajdeg

Degen passar till en rund form med ca 30 cm diameter

eller 6 - 8 mindre formar

2 dl vetemjöl

1 dl havrekli

1 dl kesella

2  msk kallt flytande matfett

2 msk vatten

Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller med gaffel i en bunke. Späd till sist med vatten så att degen blir seg och smidig. Platta ut den något, vira in den i plastfolie och ställ den kallt minst 1 timme.

Baka ut den enligt anvisning i pajreceptet.

Pajdegen är något hård och passar bäst som skal till " blöta " fyllningar.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista