Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

  photo keuken41.gif

Glutenfri Pajdeg

Degen räcker till en pajform med ca 25 diameter

eller 6 - 8 mindre formar.

Ugnsvärme 225 grader

3 dl glutenfri brödmix

1 krm salt

eller 1 - 2 msk socker eller

brun farin ( till dessert-

pajer)

100 g kallt margarin, smör

eller mjölkfritt matfett

ca 2 msk vatten

Variation

1 dl av mixen kan bytas ut

mot hirs- eller boveteflingor

Blanda alla torra ingredienser och hacka samman dem med matfettet till en grynig massa i matberedare eller med gaffel i en bunke. tillsätt vatten till en smidig deg.

Platta ut degen och ställ den kallt ca 30 minuter inlindad i plastfolie. Följ för övrigt anvisningarna i pajreceptet.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista