Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

 photo keuken41.gif 

Spröd Pajdeg

Degen räcker till en rund pajform med 25 - 30 cm diameter

eller 6 - 8 mindre formar

3 dl vetemjöl

1 krm salt

75 g margarin eller smör

1 litet ägg (spar ev 1/4 till att

pensla med)

Blanda vetemjöl, salt och matfett, skuret i bitar, i en matberedare eller bunke. Arbeta ingredienserna med kniven eller mosa samman dem  med en gaffel till en grynig blandning.

Blanda i ägg och vatten och knåda snabbt samman till en smidig deg. Platta ut och vira in den i plastfolie. Ställ den kallt minst 1 timme.

Kavla ut degen efter anvisningar i pajreceptet.

Den här degen är hållfast och bör kavlas tunt för att inte kännas alltför hård. Passar till de flesta pajförslag.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista