Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 Hembakta polarkakor

 

14–16 st

50 g jäst

5 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt

¾ dl ljus sirap
1 ½ tsk salt
6 dl rågsikt
4–6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.

Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl lite i taget. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel.

Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 cm tjock.

 Stansa ut rundlar, ca 13–14 cm i diameter.

Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

 

  


 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista