Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Festlig Långpannepaj med Skaldjur och Champinjoner.

10-12 portioner

Ugnsvärme 200 grader

Deg

3 satser Grundpajdeg (se recept)

Fyllning

300 g färska champinjoner

400 g grovriven mellanlagrad ost

1 tsk paprikapulver

Äggstanning

10 ägg

4 dl kokt avsvalnad mjölk

1-2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

2 tsk salt

Garnering

1 kg stora räkor med skal

1-2 burkar musslor i vatten

1 dl torrt vin

1 dl finklippt dill

Gör degen enligt receptet och låt vila. Kavla den 2-3 cm tjock och täck en

smord långpanna, 30x40 cm, med degen.

Låt degen nå ca 2 cm över kanten. Putsa bort resten av degen. Vik tillbaka degkanten och tryck en bårdrand runt formen med hjälp av fingrar eller en gaffel. Picka botten, vik aluminiumfolie runt kanterna och förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folien.

Putsa och skär champinjonerna i skivor. Lägg dem på botten i långpannan. Fördela den rivna osten ovanpå. Krydda med paprikan.

Vispa samman äggstanningen och häll över. Grädda pajen ca 30 minuter, eller tills fyllningen stannat. 

Skala under tiden räkorna. Låt musslorna rinna av. Värm skaldjuren i vinet

(koka ej). Rör ner dill. Lägg de varma skaldjuren på pajen (utan skal) just innan den skall serveras.

Bjud pajen nygräddad, eventuellt med strimlad isbergssallad och paprikastrimlor som enda tillbehör.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista