Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Flarn med Räkor & Avokado

6-8 portioner

1 sats Grundpajdeg med ost.

Fyllning

500 g räkor med skal

2 avokado

saft av ½ pressad citron

2 dl créme fraiche

1 burk röd stenbitsrom

salt & peppar

några droppa tabasco, worchestersås

eller kajennpeppar

Garnering

dillvippor

Gör degen enligt receptet och låt den vila.

Kavla ut den till en rund degplatta, ca 30 cm i dm. Lägg plattan på vattensköld plåt och vik in kanten ca 1½ cm. Nyp mönster runt eller använd gaffel. Pricka degbotten och låt den vila svalt 10 minuter. Grädda den sedan 15-20 minuter eller tills den känns torr och har fin färg. Låt den kallna.

Rensa räkorna. Dela, kärna ur och lyft fruktköttet ur avokadon. Skär den tvärsöver i vackra skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik och pensla dem med citronsaft.

Blanda créme fraiche med rommen och drygt hälften av de rensade räkorna. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och några droppar kryddsås eller kajennpeppar.

Placera pajskalet på serveringsfat. Fördela blandningen över. Garnera med resten av räkorna, avokadoskivor och dillvippor. Lägg strimlad sallad runt flarnet eller servera den i en skål vid sidan om.

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista