Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Quiche med Tomater & Bacon

4 - 6 portioner

Ugnsvärme 200 grader

Deg: 1 sats pajdeg med Grahamsmjöl alt Quiche-pajdeg

Fyllning

4 skivor bacon

4 schalottenlökar

2 dl riven lagrad sveciaost

4 medel stora tomater

2 msk hackad persilja

Äggstanning

4 ägg

1 msk potatismjöl

1 krm finsmulad timjan

4 dl gräddmjölk eller mjölk

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Välj pajdeg. Laga till den och låt den vila. Kavla ut degen och klä botten och

kanter på en paj- eller springform (med löstag botten). ca 25 cm i diameter.

Låt den vila 10 minuter. Picka botten, täck kanterna med aluminiumfolie och

förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folien. Strimla under tiden baconskivorna. Skala och hacka löken fint. Fräs hälften av baconstrimlorna och all lök i stekpanna tills blandningen är lite fast och " vätskan " kokat in.

Fyll blandningen i pajskalet. Fördela riven ost ovanpå. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Lägg på tomatskivorna. Fördela resten av baconstrimlorna på tomaterna. Grädda quichen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och quichen har fin färg. Strö persilja över och servera.

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista