Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Lemon Meringue - Pie

( Amerikans citronpaj)

Ugn 200 & 250 grader.

Till denna paj, kan du använda

1 sats Amerikansk mördeg eller 1 sats Grundpajdeg

Fyllning

1 ½ dl socker

150 g margarin eller smör

rivet skal och pressad saft av

2 citroner

2 ägg

2 äggulor

Maräng

1-3 äggvitor

4 msk socker

Välj pajdeg och arbeta ihop den enligt receptet. Låt den vila. Kavla ut

den till en platta och klä botten och kanter på en pajform, ca 25 cm

i diameter, Picka botten och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ  formen

svalt 10 minuter. Grädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter. Ta bort

folieremsan efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna.

Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Låt

den sakta sjuda under vispning till krämen är tjock och luftig.

Kyl den snabbt under vispning ( i kallt vatten i diskhon) och häll den

kall i pajskalet.

Öka ugnsvärmen 250 grader

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under

fortsatt vispning. Bred marängmassan " toppigt " över pajen och

grädda på mellanfalsen i ugnen 2-3 minuter eller till marängen fått lite

brun, vacker skiftning.

Servera pajen ljummen eller kall.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista