Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Chiffonpaj

6-8 portioner

1 sats Fransk mördeg

Fyllning

2 ägg

1 1/4 dl socker

rivet skal och saft av 1 citron

5 blad gelatin (blötlagda)

3 dl vispgrädde

Garnering

½ - 3/4 dl mandelspån

eller hackad mandel

Gör degen efter receptet och låt vila. Kavla ut den till en tunn

platta, ca 25 cm i diameter, och klä botten och kanter (3-4 cm

högt) på en spring- eller bakform med löstag botten. Vik en

aluminiumfolieremsa över kanten och picka botten. Ställ formen 

svalt 10 minuter. Grädda pajskalet ca 20 minuter. Ta bort folien

efter 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det kallna.

Vispa ägg och socker poröst. Smaksätt med skal och saft av citron.

Smält urkramade gelatinblad i en kastrull och rör dem försiktigt i äggsmeten.

Vänd till sist ner tjock vispad grädde. Häll smeten i degskalet och ställ

det kallt 1 - 2 timmar eller tills fyllningen stelnar.

Rosta mandeln lätt i ugnen ( 225 grader ) och strö över pajen

strax innan pajen skall serveras,

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista