Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

Enkel Restpaj

4 portioner

Ugnsvärme 200 grader

1½ sats Pajdeg med grahamsmjöl eller

1½ sats Modern pajdeg

Pensling

mjölk

Fyllning

3 dl fintärnade rester av kött, t.ex. nöt- fläsk

lamm eller viltstek med sås

1 burk blandade grönsaker

1 liten fint strimlad purjo eller

½ dl gräslök

1 msk vetemjöl

Gör degen enligt anvisning. Låt den vila svalt. Dela degen och kavla ut

två plattor, den ena något större än den andra, som täcker en paj- eller ugnssäker form, ca 25 cm i diameter eller med en rymd av ca 1½ liter. Klä formen med den större degplattan. Picka botten ,

Blanda köttet med eventuella såsrester, grönsaker, purjo och vetemjöl och bred det jämt över pajbotten. Pensla degkanten, lägg på locket och nyp samman kanten.

Pensla ytan med mjölk, gör ett ånghål och grädda pajen 30-40 minuter.

Bjud den med sallad, tomatsås eller ketchup.

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista