Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

 

 

 18 bullar

Kardemummabullar eller Saftiga päronknutar.

( päronknutar ta bort kardemumman i degen)

3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker

1/2 tsk salt
150 g mjukt smör

1 msk kardemummakärnor

1  ägg
11-12 dl vetemjöl special

 

Fyllning till bullar
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Ägg till pensling

Ljus sirap och vatten till pensling
1/2 msk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker

 

Vetedeg
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

 

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.

Fyllning bullar

Blanda smör, strösocker och kanel till krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.

Bred över smörkrämen.
Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.

Skiva arken i 4 cm breda remsor och skär ett snitt som delar varje remsa nästan helt (så att det ser ut som ett par byxor).

Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 200 grader.


Låt bullarna jäsa under en bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Pensla de nygräddade bullarna med sirap utrört med en skvätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.

Fyllning päronknutar

100 g hasselnötter

1 dl socker

1-2 tsk vaniljsocker

1 moget päron

75 g mjukt smör

 

Finhacka hasselnötterna helst i matberedare med sockret.

Skala päronet och tag bort kärnhuset  Skär i bitar och mixa med hasselnötsblandningen.

Blanda med smöret till en jämn massa.

 

 


 


.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista