Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      
Ostrisoller. Piroger

ca 30 stycken

Deg: 1 sats Mager eller Spröd pajdeg

 

 Fyllning

50 g Bress blue eller

annan grönmögelost

100 g riven emmenthaler

eller lagrad grevé

2 äggulor

2 msk créme fraiche

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad eller ½ msk

torkad körvel

salt, svartpeppar

Pensling/Panering

äggvita

ströbröd

Fritering

olja eller kokosfett

Gör degen enligt grundreceptet ( länk ) och låt vila 1 timme.

Blanda all ingredienser till fyllningen i matberedare eller i en bunke och rör ihop allt till en krämig smet. Smaka av väl och krydda mer om det behövs. Låt smeten " svälla " 15 minuter.

Kavla ut degen 2 - 3 mm tjock. Ta med runt, gärna vågigt mått kakor med 6 - 8 cm diameter. Lägg på fyllningen . Pensla kanterna med äggvita och vik ihop till halvmånar. Tryck samman kanterna med en gaffel. Pensla risollerna med äggvita och vänd dem i ströbröd.

Värm oljan till 180 grader ( använd hushållstermometer eller prova en vit brödbit, som snabbt ska få vacker kant ). Fritera 2 - 3 risoller åt gången tills de har gyllengul färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera dem varma, ljumma eller uppvärmda.
 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista