Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Tomat och Auberginegratäng

4 portioner

3 msk olivolja

2 augerginer, tunt skivade

4 tomater, skalade och skivade

1 msk hackad färsk persilja

Ugn 200 grader

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek auberginskivorna, i omgångar om det behövs, på svag- medelstark värme i 4 minuter. Vänd dem en eller två gånger. Ta upp dem med stekspade. Varva tomatskivor, persilja och auberginskivor i en ugnfast gryta, salta & peppra varje lager och avsluta med ett lager tomater. Lägg på lock

och gratinera i en timme eller tills grönsakerna är mjuka.

Servera genast.

Tips!

En annan variant är med basilika

Tillsätt ½ dl passerade tomater vid varje auberginlagert så blir slutresultatet saftigare. Byt ut persiljan mot basilika.

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista