Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Potatis och Svampgratäng

4 portioner

2 msk smör

½ kg fast postatis tunt skivade och förkokt

1½ hg skivad blandad svamp

1 msk hackad färsk rosmarin

4 msk klippt gräslök och

lite till garnering

2 vitlöksklyftor pressade

1½ dl vispgrädde

salt & peppar

Ugn 200 grader

Smörj en ugnsfast form med smöret. Lägg i en 4:de del av

potatisen i formen.

Lägg en 3:dje del av svampen av svampen på potatisen och strö över en 3:dje del av rosmarin, gräslök och vitlök. Fortsätt varva på samma sätt och avsluta med ett lager potatis. Häll vispgrädden jämt över potatisen. Salta och peppra . Ställ in formen och grädda ca 45 minuter, eller tills gratängen är gyllenbrun och rykande het, Garnera med klippt gräslök och servera genast.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista