Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Kalkongratäng med purjo & ost

4 portioner

125 g makaroner

1 ägg, lätt vispat

2 msk smör

4 små prjolökar inklusive det

gröna, tunt skivade

2 morötter, tärnade

1 msk vetemjöl

1 rågat krm nyriven muskot

2½ dl hönsbuljong

225 g tärnat, kokt kalkon eller

kycklingkött

50 g tärnad skinka

3 msk hackad persilja

100 g riven greyerost

salt & peppar

Ugn 175 grader

Koka makaronerna nätt och jämt mjuka. Låt dem rinna av och lägg tillbaka dem i kastrullen. Rör ner ägget och lite av smöret och blanda väl. Ställ åt sidan. Smält resten av smöret i en kastrull. Lägg ner purjolök och morot. Tillaga under lock i 5 minuter, tills grönsakerna är nästan mjuka och skaka kastrullen då och då.

Tillsätt mjöl och muskotnöt. Fräs ihop under omrörning ca 1 minut. Häll på buljongen. Koka upp och fortsätt röra om. Blanda i kalkon, skinka och persilja. Salta och peppra.

Bred ut hälften av kalkonblandningen i en grund ugnsform. Bred ut makaronerna ovanpå och toppa med resten av kalkonbladningen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.


 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista