Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

          

Marmor´s björnbär och blåbärskaka

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

125 g smält smör

frysta björnbär  ca 1½ dl

frysta Blåbär ca 1½ dl

Florsocker till garnering.

Ugn 175 grader ca 25 minuter på mindre

bakplåt med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl och bakpulver.

Vände ner det smälta smöret. Häll över smeten och

När kakan svalnat, pudra över florsocker.

 

Änglamat med smulade havrekakor

6 portioner

Havrekakor ca 40 st

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

6 dl havregryn

3 dl vetemjöl

1 tsk hjortronsalt

Kompott

250 g björnbär

1 ½ dl syltsocker

3 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

Garnering

björnbär

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör och strösocker

till en smidig smet.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta samman dem

med smörblandningen till en deg.

Rulla degen till en längd och dela den i 40 bitar. Rulla bitarna

till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck

till kulorna med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Kompott

Blanda björnbär och syltsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda

i ca 5 minuter.

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Smula sönder kakorna. Du behöver ca 12 till änglamaten.

Varva björnbärskompott, grädde och kaksmulor i fina glas.

 

 

Björnbärskaka

4-6 bitar

150 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning

200 g björnbär

 1 msk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker ljust och luftigt. Vispa i ägget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.

Bred ut smeten i en pajform 22-24 cm i diameter. Fördela bär och strösocker över. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera kakan ljummen med vaniljsås eller vaniljglass

 

 

Festlig Björnbärstårta

ca 8 bitar

175 g smör

3 ägg

2 ½ dl strösocker

3 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

50 g björnbär

 

Kardemummaglasyr

200 g färskost, rumsvarm

t ex Philiadelphia

100 g smör, rumsvarmt

250 g florsocker

2 tsk mortlade karde-

mummakärnor

 

Garnering

200-20 g björnbär

50 g pistagenötter, hackade

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm i diameter.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt. Rör ner det avsvalnade smöret.

Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta och vänd ner mjölblandningen

i äggsmeten. Vänd försiktigt ner björnbären i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre deen av ugnen i

40-45 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar.

Låt kakan kallna i formen i ca 10 minuter, vänd upp den och låt den

kallna på galler.

 

Glasyr

Vispa ihop färskost, smör och florsocker till en jämn glasyr. Rör

ner kardemumman.

 

Dela kakan i två bottnar. Bred hälften av glasyren på den ena

botten och lägg den andra över.

Bred resten av glasyren över kakan och garnera tårtan med björnbär

och pistagenötter.

 

Björnbärsmarmelad

Klicka på bilden så finns receptet på hur jag gör

marmeladen.

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista