Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                       https://marmorsblogg.blogspot.se/
                                                                                                                     
                             
    
                                                                                                                                   

 

 Smulpaj med vit choklad, Päron och Hallon

4 personer ca 40 minuter

 

100 g smör

2 ½ dl vetemjöl

1 dl strösocker

ev 1 msk kallt vatten

100 g vit choklad

Fyllning

3-4 päron

125 g hallon

Servering

Vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp

Pajdegen: Nyp ihop smör, vetemjöl och socker till en fast deg. Tillsätt 1 msk kallt vatten om de behövs. Hacka chokladen grovt och tillsätt i smeten.

Klipp ut 8 bitar folie, ca 30x30 cm och lägg dubbelt.

Skiva päronen och fördela på folien, lägg hallonen ovanpå. Smula över pajdegen och packa ihop foliepaketen.

Lägg på grillen ca 20 minuter. Garnera med färska hallon och  kanske lite hackad vit choklad.

Tips!

(Det går även bra att göra dessa i ugnen på 200 grader i 25 minuter.

Låt gärna paketen vara öppna så att pajerna får en gyllene färg).

 

Exotisk efter grillrätten

ca 4-6 personer

Skala 1 mogen ananas och dela dei i avlånga klytor. Grilla tills den får fina grillränder och blir riktigt mjuk. Ananasen

ändrar färg och blir mer mörkgul när den är riktigt söt och perfekt grillad.

Hacka 50 g mörk choklad fint och rör ihop med 250 g mascarpone, finrivet skal av 1 lime och ½  tsk vaniljpulver.

Servera mascarponekrämen till ananasen.

 

 

Svalkande Jordgubbsdessert

6 portioner

500 g jordgubbar

2 ½ dl vispgrädde

1 krm vaniljpulver

1 burk karamelliserad

mjölk, ca 400 g

Skär jordgubbarna i mindre bitar. Mixa till slät konsistens med stavmixen.

Vispa grädden fast. Vänd försiktigt ner jordgubbspurén, vaniljpulvret och den karamelliserade mjölken. Rör inte, utan låt den bara vändas ihop.

Häll i en form eller skål och låt den stå i frysen minst 4 timmar.

Ta fram ca 10 minuter före servering. Skopa upp med en glasslev och servera med färska jordgubbar och mandelspån.

Hoppas det skall smaka!

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista