Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Asiatisk glaze med sesamolja, lime & ingefära.

Passar till kykling, lax och torsk

 

4 portioner

I vitlöksklyfta

1 tsk färskriven ingefära

½ färsk chili

1 dl neutral olja, ex solros

1 msk sesamolja

1 ½ msk strösocker

saft och skal av ½ lime

salt

Riv skalad vitlök, ingefära och chili fint. Blanda med olja, sesamolja, strösocker och saft  och skal av limen. Smaka av med salt.

Pensla på glazen ett par gånger under grillningen.

 

//

 

BBQ-marinad med paprika, chlili och vitlök

Perfekt att pensla på kyckling under grillning.

 

4-6 portioner

1 vitlöksklyfta

1 msk rapsolja

3 msk muscovadosocker

1 sk vitvinsvinäger

2 msk tomtpuré

1 dl chilisås

1 msk japansk soja

1 km rökt paprikapulver

Skala och pressa vitlöken, fräs sedan i rapsolja på medelhög värme. Tillsätt muscovadosocker, vitvinsvinäger och tomatpuré, rör ihop och låt koka upp.

Tillsätt chilisås, soja och rökt paprikapulver, låt svalna och förvara svalt till du ska använda marinaden.

 

//

 

Örtmarinad med oregano och honung.

Passar till fläskkött & kyckling

4-6 portioner

 

1 vitlöksklyfta

3/4 dl rapsolja

½ msk torkad oregano

1 msk flytande honung

1 tsk citronpeppar

1 tsk salt

1 msk citronsaft

Skala och pressa vitlöken, blanda med rapsolja, oregano, honung och citronpeppar.

Smaka av med salt och citronsaft.

Lägg gärna köttet som skall grillas i marinaden över natten, annars minst 1 timme före grillning.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista