Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

 

Fina Rulader på Spett

4 personer, grillas direkt ca 15 minuter

600 g oxfilé

2 msk medelstark senap

1 tsk sadellpasta

1 lök

16 tunna skivor bacon

av vardera 1 kvist rosmarin, timjan, oregano,

mejram, kyndel och salvia

( eller 2 tsk orkade provensaliska kryddor )

salt och peppar

paprikapulver

rapsolja att pensla med

8 långa blötlagda träspett

Skölj oxfilén, torka av den och skär den på längdeni 8 tunna skivor. Bre ut dem på en arbetsyta  och klappa dem platta. Rör ihop senap och sadellpasta i en skål modell mindre. Skala löken och hacka den mycket fint, eller riv ner den. Rör ner lökeni senaps och sadellpastan.

Bred pasta över oxfiléruladerna och lägg 2 skivor bacon på varje rulad. Skölj örterna, torka av dem. Hacka blad och barr fint. Strö salt, peppar, paprika och örter över ruladerna. Rulla dem fast om långa  träspett och fäst ihop med tandpetare. Pensla över olja. Grilla dem i ca 15 minuter runt om.

Passa bra med provensaliska champinjoner till, samt rouille.

Beräkna 2 stora/ person.

Ansa och borsta champinjonerna, stjälkarna avlägsnas.

Av vitlök, hackade örter och olivolja gör en kryddolja, som penslas över champinjonerna innan de grillas. Svampen grillas på varje sida ca 3 minuter. Börja med undersidan på svampen.

//

Fler tips kommer!

Välkommen tillbaka/ Marmor

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista