Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

 

Svärdfisk med Ingefärsdressing

4 personer

 

4 svärdfiskkotletter (á 150-200 g)

1 äggvita

1 röd chilifrukt

180 g sesamfrön

Skölj svärdfiskkotletterna i kallt vatten och torka av dem. Vispa äggvitan fluffig. Halvera chilifrukten, ansa och skölj den, hackas mycket fint.

Blanda sesamfrön med chili på en stor tallrik. Doppa svärdfisken först i äggvitan och sedan i sesam- och chiliblandningen, tills de är helt täckta.

Lägg över svärdfiskkotletterna på ett inoljat grillgaller och grilla på vardera sida ca 5 minuter. Pensla över dressing emellanåt. Till svärdfisk smakar det bra med baljfrukter, t ex en linssallad.

 

Ingefärsdressing

½ knippa salladslök

100 g färsk  ingefära

1 ½ dl ljus sojasås

1 msk sesamolja

Ansa salladslöken, skölj den och hacka den fint. Skala ingefäran och hacka även den fint. Lägg salladslök och ingefäran i en skål och rör ihop dem med sojasås och sesamolja.

//

Kommer snart fler recept.

Välkommen tillbaka/Marmor

 

 

 

.

 

 

 

 

Flag Counter

 

 

Matbloggstoppen

Matklubbens Topplista